Kooperační platforma VTP Milovice

na veletrhu Productronica 2013

Kooperační platforma VTP Milovice se představila na veletrhu Productronica 2013, konaného v Mnichově ve dnech 12.-15.11.2013, kde prezentovala své aktivity a možnosti, včetně nově budovaného výzkumného centra v Milovicích.

Veletrh Productronica se koná každé dva roky a je ve svém oboru nejvýznamnější na světě. Pravidelně se jej účastní všichni důležití světoví producenti a lídři trhu, od výrobců softwaru až po řízení procesů, od techniky k aplikacím, od výrobků až po systémová řešení.

Hlavním cílem naší účasti na veletrhu bylo navázat kontakty s potenciálními partnery z řad inovačních firem pro spolupráci v oblasti aplikovaného výzkumu s univerzitami a vysokými školami, jako i nové klienty do aktuálně budovaných vědecko-technických parků anebo potenciální dodavatelé nových technologií. Na stánku jsme měli možnost představit své aktivity zástupcům zahraničních, nadnárodních ale i řadě českých společností, které zaujali možnosti a vize Centra a VTP Milovice. Potkali jsme vícero firem, které projevili zájem o spolupráci a výměnu zkušeností. Účast na veletrhu požadujeme za prospěšnou z hlediska rozšíření povědomí o aktivitách a možnostech VTP Milovice a navázání nových kontaktů, které by mohlo vést i k další budoucí mezinárodní spolupráci.

15.12.2013

V Ostravě se ve dnech 12. - 14. 12. 2013 uskutečnil první ročník setkání startup projektů pod názvem FUNTEC Startup Camp - vyvrcholení třetího ročníku technologické soutěže Technology Cup zaměřené hlavně na studenty technických škol.

23.7.2013 - Vzdělávejte se s námi!

Chcete se vzdělávat? Získávat zkušenosti a dovednosti? Více informací zde.

3.7.2013 - Vzdělávací kurz: Pedagogické minimum

Potřebujete si rozšířit obzory? Máte chuť zkusit něco nového? Připravili jsme si pro Vás vzdělávací kurz Pedagogického minima. Pedagogické minimum je určeno pro odborníky v praxi, kteří by měli předávat své zkušenosti a znalosti novým kolegům, nebo studentům. Tento kurz vede PhDr. Soňa Svobodová, známá a zkušená lektorka. Kurz bude v pěti osmihodinových blocích. Kapacita je omezená, pokud máte chuť se vzdělávat, neváhejte nás kontaktovat. První kurz se uskuteční 22. – 23. 8. 2013.

11.6.2013 - Partnerský vědeckotechnický park VTP Vysočina vybírá názvy budov

Nově vznikající technologický park v Jihlavě VTP Vysočina vybírá názvy budov a připravil soutěž pro širokou veřejnost. Návrh, který dostane v internetové soutěži nejvíce hlasů, stejně jako jeden z hlasujících obdrží atraktivní cenu. Technologický park bude otevřen a jeho provoz spuštěn v roce 2014. Soutěž najdete zde

7.6.2013 - Hledáte šikovné studenty? Chcete si vychovávat své zaměstnance? Máme pro Vás řešení...

Pokud hledáte nové zaměstnance a potřebujete poradit, nebo hledáte někoho, koho si můžete vychovat, máme pro Vás radu. V rámci projektu KP Milovice můžete získat studenty na stáže. My Vám je pomůžeme vybrat, pomůžeme s administrací a Vy si vyberete toho, koho budete potřebovat. Začít můžete hned...